ממרח חרדל וסלק בר

האביב הוא זמן טוב לנדודים

הטבע מתעורר ומקבל פנינו בדרכים במרבדים ירוקים משובצים אבני חן המשתנות תדיר עם התקדמות העונה. אדום, צהוב וסגול מתערבלים לתמונות נוף עוצרות נשימה. בתור יחפנים אנחנו לומדים עם הזמן לזהות עוד ועוד מהסובב אותנו ומרכיב את היופי הטבעי – סוגים שונים של בתי גידול, מגוון רחב יותר של בעלי חיים (על אף שבאופן מצער המפגש עם בעלי חיים בטבע הולך ומצטמצם) וכמובן, איך לא – עם עולם הצומח.

לפגוש את הצמחים באמת

יש תבונה מאוד גדולה בלהכיר את הצמחים שגדלים בארץ שלנו, באקלים המקומי. צמחים, מעבר לתפקיד המהותי שהם משמשים בקיום הפלנטה, מהווים ידיד ורע לאדם, ומעניקים לו ידע, מזון ורפואה – אם רק יודעים להקשיב לחוכמתם. 

הליקוט שהפך אצלנו מתחביב לדרך-חיים, מבטא חיבור ראשוני וישיר עם העולם הזה. אט-אט בקצב ההתבוננות, אנחנו אוספים חברים חדשים בדמות צמחים. יש משהו מאוד בריא במפגש הזה עם הצמחים – שעות רבות יותר של תקשורת בלתי-אמצעית עם צמחים, שעות רבות יותר של מיינדפולנס.

ואם נקח את כל היופי הזה לאספקט הקולינרי של חיינו, הרי לשם כך התכנסנו – מזון מבוסס ליקוט הוא בריא מאוד, מקומי מאוד, טעים מאוד וכשמכינים אותו במודעות – לגמרי בר קיימא.

חרדל לבן וסלק בר

לאחרונה היו אלה החרדל הלבן והסלק המצוי שתפסו את תשומת ליבנו. בגינה הפראית של הבית אליו התגלגלנו במסענו היו סלקים רבים, דבר שחסר לנו מאוד באיזור המחייה הקודם שלנו. החרדל נפוץ מאוד, מאכלס שדות שלמים במרכז ובצפון הארץ. אם להיות קפדנים, מה שלא נהיה במעמד זה – יש בעצם כמה מינים של צמחים מהמשפחה של החרדל, הגדלים בארץ. נחמד לדעת. חפרנים כמונו מוזמנים להעמיק בדקויות.

טעמים שיש רק בטבע

מבחינה קולינרית, הטעם המאפיין את החרדל ואחיו דומה, הטעם החרפרף שמאפיין את משפחת "המצליבים", ולכן לענייננו נתמקד בחרדל. כשנועה הכינה את הממרח, היא טענה שהיה חריף אך מהר מאוד החריפות התעדנה ונשאר הטעם הדומיננטי, הטעים והמיוחד של החרדל. צפו לכך. הסלק הוא עלה עדין בטעמו וזה ממש התאים בחזון שלנו כמאזן לחרדל. 

לא ידענו מה צפוי לנו בסוף התהליך. זרמנו עם האינטואיציה שלנו בכל מה שנוגע לאילתורים במטבח. יד האמן של נועה ניצחה על ההפקה והביצוע בצורה מופתית וכששבתי מהטיול עם נווה לגן השעשועים חיכתה לי היצירה המרגשת. 

אנחנו ממליצים בחום על התוצאה, וממש נשמח לשמוע איך יצא לכם. 

בתיאבון!

מה צריך:

מעבד מזון 

כוס פרחי חרדל, שטופים היטב 

3 כוסות עלי תרד – בר או טורקי 

ענף נדיב של אזוב טרי. אם אין, אפשר אורגנו אבל עלים בודדים 

2 שיני שום, קלופות וחתוכות גס 

1/2 כוס אגוזים (מלך, שקדים או זרעי חמניות לא קלויים) 

שמן זית איכותי 

לימון 

חומץ שרי/יין אדום 

מלח ופלפל

מה עושים:

שימו את פרחי החרדל ועלי התרד השטופים במעבד מזון יחד עם האזוב, השום, האגוזים, מלח, פלפל ומעט שמן זית. לטחון למרקם חלק. 

הוסיפו מיץ לימון טרי ומעט חומץ ולתקן תיבול אם צריך. 

העבירו לקערה והוסיפו עוד שמן זית עד יצירת ממרח במרקם שאתם אוהבים.

אהבתם? נהניתם? שתפו, שתפו:

פייסבוק
אימייל
וואטסאפ

פוסטים אחרונים

יחפנים במסיבת חצר

יחפנים הוא המקום שבו הסיפור שלנו פוגש את העולם. שיר-הלל לחיים פשוטים של יצירה והרפתקאות. דרך של שפע והגשמה ברי-קיימא.

מוזמנים להצטרף למסע.

עקבו אחרינו גם במייל

סגירת תפריט